Hanoi Opera House

Het Hanoi Opera House, gelegen in de Franse wijk, is een attractie op zich. Probeer hier een show te zien zodat je het hele gebouw in al zijn grootsheid kunt ervaren. Het prachtige Hanoi Opera House werd in 1911 gebouwd door de toen nog heersende Fransen.

Het operahuis werd gedurende tien jaar gebouwd van 1901 tot 1911 met inspiratie van het Palais Garnier, het bekenste operagebouw van Parijs. Het Hanoi Opera House is het grootste theater in Vietnam en is het historisch en cultureel bewijs van Vietnam onder Frans heerschappij. Binnen in is nog indrukwekkender dan het buiten; er wordt zelfs gezegd dat het er nog beter uit zet als het operagebouw in Parijs.

Hanoi Opera House binnen

In de de Frans koloniale tijd bezochten vooral de Franse koloniale ambtenaren en hun vrouwen het operahuis. Het was een monument van de Europese cultuur en niet voor de Vietnamezen. Voor het grootste deel van het Franse tijdperk waren artiesten die in het Opera House optraden bijna uitsluitend Europees, maar in de jaren veertig konden Vietnamezen ‘het Westerse theater’ huren om speciale uitvoeringen en concerten te houden, vooral om geld in te zamelen voor liefdadige doelen zoals slachtoffers van overstromingen.

Hanoi Opera House bezoeken

Je kunt je vandaag vermaken in dit architectonisch monument met een scala aan evenementen, waaronder lokale Vietnamese opera, traditionele volksmuziek, balletten en vele internationale concerten. Je kunt ook kaartjes kopen om de binnenkant van het operahuis te zien hoewel een concert aan te raden is.

Hanoi Opera show

Adres: 1 Trang Tien, Hoan Kiem District, Hanoi, Vietnam

Het operahuis ligt in de buurt van het Hoan Kiem meer aan het August Revolution-plein.

Kaartverkoop:

Regels

  • Netjes geklees.
  • Niet voor kinderen onder de 6 jaar
  • Niet roken; neem geen eten en kauwgom mee naar het operagebouw
  • Gebruik geen apparatuur om audio / video / film op te nemen zonder toestemming van de directie.
  • Schakel de telefoon naar de stille modus of trillingsmodus wanneer de uitvoeringen begint.
  • 15 minuten na de opening van de voorstelling sluit het theater de deuren.
  • Wees stil tijdens het kijken naar de uitvoering.

Tip: Vanaf het Hilton Opera House hotel heb je een geweldig uitzicht op het Hanoi Opera House

Opera House Hanoi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.