Hoe reis je naar Quy Nhon?

Ben je van plan Quy Nhon te bezoeken? Mooie stranden, authentieke vissersdorpjes, eilandjes voor de kust en weinig toeristen. Maar hoe kom je er eigenlijk? Je hebt verschillende mogelijkheden; er is een treinstation, busstation en zelfs een vliegveld.

Vliegtuig

Het snelste kun je Quy Nhon bereiken met het vliegtuig. De luchthaven van Quy Nhon heet Phu Cat Airport. Van het vliegveld naar het centrum van Quy Nhon is ongeveer 30 kilometer. Er zijn twee manieren op tussen het centrum en vliegveld te reizen:

  • Taxi: de snelste en de meest handige manier, maar de prijs is behoorlijk hoog. Vaak heb je een betere prijs als je een taxi van te voren boekt. Je kunt dit doen via dichungtaxi.com, vanaf €8 voor een 4 persoons auto en €14 voor een 7-persoons.
  • Shuttle bus: Er is een shuttle bus voor €2 per persoon. De reis duurt iets langer en brengt je niet direct bij jouw hotel, maar rijd tussen het vliegveld en 1 Nguyen Tat Thanh Street, Quy Nhon.

Vluchten van en naar Quy Nhon:

  • Tussen Quy Nhon en Ho Chi Minh City zijn er 5 vluchten per dag van Vietnam Airlines, Vietjet Air en JetStar. Prijs tussen de €20 en €40. De vlucht duurt 1 uur en 10 min.
  • Tussen Quy Nhon en Hanoi zijn er 3 rechtstreekse vluchten per dag van Vietnam Airlines en Vietjet Air. Prijs tussen de €30 en €50. De vlucht duurt 1 uur en 30 min.
  • Er zijn geen rechtstreekse verbindingen met andere steden in Vietnam. Er is altijd een overstap nodig (meestal in Ho Chi Minh City).

Lees hier hoe je goedkope binnenlandse vliegtickets in Vietnam kunt boeken.

Trein

Quy Nhon heeft twee treinstations. Het Quy Nhon Railways station is het dichtstbij. Het Dieu Tri Train Station is ligt op ongeveer 10 kilometer van het centrum van Quy Nhon. Je kunt een taxi nemen of met de lokale bus (T22).

Het station van Dieu Tri ligt op de route van de Reunification Express van het noorden richting Hanoi naar het zuiden richting Ho Chi Minh City. Vanaf dit station in Quy Nhon sta je dus gemakkelijk in verbinding met andere bestemmingen in Vietnam:

  • Trein van Da Nang naar Quy Nhon (Dieu Tri): Vanaf 5 uur.
  • Trein van Nha Trang naar Quy Nhon (Dieu Tri): 3 uur en 40 minuten.
  • Trein van Mui Ne (Binh Thuan) naar Quy Nhon (Dieu Tri): 7 uur.
  • Trein van Ho Chi Minh City naar Quy Nhon (Dieu Tri): 11 uur

Vanaf het zuiden van Vietnam is er 1 trein per dag die direct naar Quy Nhon rijdt. Alle andere treinen stoppen alleen bij Dieu Tri. Houd er rekening mee dat treinen naar Quy Nhon train station er vaak ook een paar uur langer over doen.

Bus

Quy Nhon heeft busverbinding met de regio, maar weinig langeafstandsbussen (of nachtbussen).

  • Van Dalat naar Quy Nhon: 8 uur.
  • Van Nha Trang naar Quy Nhon: 5 uur.
  • Van Hoi An naar Quy Nhon: Alleen via Da Nang.
  • Van Da Nang naar Quy Nhon: 6 uur.

Dit zijn lokale bussen die je niet via de bekende websites kunt boeken. Je kunt ze op het busstation, reisbureau of online boeken via vexere.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.