De stranden van Hoi An vormen een belangrijke attractie op zich en zijn een geweldige aanvulling op de oude stad, vooral tijdens de hete, vochtige zomermaanden. Het mooiste strand van Hoi An is verschoven van Cua Dai naar An Bang beach, nadat een grote strook van Cua Dai beach ernstige erosie heeft opgelopen. Nu is An Bang de beste plek om te genieten van de zon, eten, drinken en te relaxen. Na jaren van intensieve herstelwerkzaamheden zijn delen van Cua Dai Beach teruggekeerd. Maar de toekomst ziet er onzeker uit.

Beste tijd om stranden in Hoi An te bezoeken

Het hoogseizoen in Hoi An valt tussen maart en september, ook wel het ‘droge seizoen’ genoemd. Het is tijdens deze maanden dat je de beste weersomstandigheden vindt met veel zon en rustig water. In de zomermaanden juni en juli, kan de dagelijkse temperaturen ver boven de 30 ° C kunnen stijgen.

In oktober begint het regenseizoen. Hoewel regen in oktober grotendeels sporadisch is, brengt november slecht weer mee, met kans op overstromingen.

Tip: De beste tijd om het strand te bezoeken is tussen februari en mei, wanneer de combinatie van hitte en vochtigheid nog niet begonnen is.

An Bang Beach

An Bang strand Hoi AnAn Bang Beach

Het mooiste strand van Hoi An is An Bang Beach. CNN plaatste het strand zelfs op hun 2016 lijst van de Top 100 beste stranden ter wereld.

An Bang Beach is een van de weinige delen van het strand in Hoi An die relatief onaangetast is door ontwikkeling. Je vindt hier een aantal resorts, restaurants en barretjes aan het strand met een prachtig uitzicht. Enkele van de meest populaire activiteiten op An Bang Beach zijn zwemmen en paddle-boarden. Door een gebrek aan wind, zie je hier geen kitesurfen en parasailing. Er zijn een tal van verhuurmogelijkheden voor boards en stand-up paddlinglessen.

De meeste restaurants op het strand verhuren ligbedden tussen VND 15.000 en VND 40.000, afhankelijk waar je ligt en met of zonder parasol, maar ze zijn gratis als je er ook eet. In de restaurants kun je genieten van variërend verse visgerechten en Vietnamese BBQ tot authentieke Italiaanse en Franse gerechten. La Plage, Soul Kitchen, en White Soul blijven tot laat open, met feestjes, happy hour, cocktails, koud bier en gezellige muziek.

Hoe kom je er?

An Bang Beach ligt zeven kilometer van Hoi An Ancient Town. Je kunt dit strand van Hoi An bereiken met de fiets of motor. Parkeren bij de ingang van het strand kost VND 10.000 voor de hele dag. Als alternatief kun je kiezen voor een taxirit van vijf minuten, die ongeveer VND 80.000 kost.

Cua Dai Beach

Cua Dai strand Hoi AnCua Dai Beach

Cua Dai Beach ligt op 5 km van Hoi An en is daarmee dichterbij dan An Bang. Cua Dai is een mooi strand met fijn zand en palmbomen, maar helaas aangetast door ernstige erosie. Hoewel de erosie sinds 2004 is vastgesteld, is de toestand de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Hierdoor komen er ook minder toeristen en doordat het strand ook erg lang is, kun je er altijd wel een stuk strand vinden voor jezelf.

Er zijn een paar high-end resorts met privé strand en andere budgetaccommodaties in de buurt. In het openbare gedeelte, zijn er delen waar het onmogelijk is om een wandeling op het strand te maken zonder diep door het water te gaan. De centrale plek van Cua Dai heeft vele visrestaurants en verhuur van ligstoelen. Door de erosie is de sfeer alleen een heel stuk minder dan vroeger.

Het is leuk om bij zonsopgang op het strand te komen om de vissersboten te zien wegvaren om hun vangst later aan de restaurants op het strand te verkopen.

Hoe kom je er?

Het strand ligt op fietsafstand van Hoi An. Je kunt eventueel ook met een scooter of taxi naar het strand rijden. Parkeren is gemakkelijk.

Meer stranden rond Hoi An

Heb je meer tijd in Hoi An en wil je die gebruiken om betere stranden op te zoeken in de omgeving? Bekijk dan deze Hoi An strand tips:

  • Cham Island: Je kunt vanaf Hoi An een dagtrip maken of zelfs verblijven op Cham Island. Dit eiland heeft prachtige tropische stranden, met zacht wit zand, helder water en palmbomen. De eilanden zijn een een populaire duik bestemming in Vietnam.
  • Da Nang: De stranden van Da Nang liggen ongeveer 20 kilometer van Hoi An. Je kunt er komen met een scooter, bus of taxi.
  • Tam Thanh Village: Je kunt met een scooter een dagtrip maken naar Tam Thanh Village. Dit dorp staat bekend om de muurschilderingen, maar omdat je die binnen een uur gezien kunt hebben, kun je het perfect combineren met de prachtige verlaten stranden die om het dorp liggen. Zowel in het noorden als in het zuiden vind je verschillende stranden en er is een eiland (Tam Hai) meer naar het zuiden, waar je alleen met een pontje kunt komen.
Marnick

Author Marnick

De laatste vier jaar bezoek ik Vietnam, waarvan ik de laatste 2 jaar hier ook woon, in Ho Chi Minh City. Samen met mijn vriendin, een bekende reisblogger in Vietnam, heb ik een reisbureau. Hiermee proberen wij Vietnamezen te overtuigen om meer van hun eigen land te zien en van de wereld. Voor dit werk reizen we veel rond. Door het reizen en door mijn partner heb ik ontzettend veel kennis opgedaan over Vietnam. Met deze website wil ik mijn kennis over dit prachtige land delen, zodat andere dit kunnen gebruiken om een geweldige tijd hier te hebben.

More posts by Marnick

Leave a Reply