Reizen in Vietnam voor 60+ & senioren – Alles wat je moet weten

Vietnam, met zijn rijke cultuur, adembenemende landschappen en vriendelijke mensen, biedt een fascinerende reisbestemming voor 60+ reizigers. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning, of culturele verdieping, dit land verwelkomt senioren met open armen en biedt gemakkelijke toegang tot een wereld van nieuwe ervaringen.

Is Vietnam geschikt als je 60+ bent?

Jazeker! Vietnam is een uitstekende keuze voor reizigers boven de 60. Het land biedt een schat aan mogelijkheden om zijn prachtige natuur en rijke cultuur te verkennen. Van rustige wandelingen door de bergen en fietstochten over het platteland tot ontspannen dagen op het strand en het ontdekken van het traditionele leven van etnische minderheden. Bovendien zijn er boottochten door enkele van de mooiste waterlandschappen ter wereld. Ondanks dat Engels niet overal even goed gesproken wordt, is reizen in Vietnam verrassend eenvoudig. Limousinebussen bieden een betaalbare en comfortabele manier om van stad naar stad te reizen, terwijl taxi’s je gemakkelijk van deur tot deur brengen. Zelfs als je je niet meer zo fit voelt als vroeger, vormt Vietnam geen enkel probleem. Veiligheid, toegankelijkheid en een rijkdom aan ervaringen maken het land ideaal voor senioren.

Vietnam voor senioren

Veiligheid in Vietnam

Vietnam is een van de veiligste reisbestemmingen in Zuidoost-Azië, ook voor senioren en 60+ reizigers. Criminaliteit tegen toeristen komt zelden voor, waardoor je met een gerust hart het land kunt verkennen. Hier geldt ook dat gezond verstand en voorzichtigheid belangrijk zijn, vooral in grote steden waar zakkenrollers actief kunnen zijn. Het verkeer kan overweldigend lijken, maar door rustig en voorspelbaar over te steken, navigeer je veilig door het verkeer. Voor extra veiligheid is het aan te raden gebruik te maken van betrouwbare vervoersopties zoals limousinebussen en officiële taxi’s. Let op kleine oplichtingspraktijken, zoals onjuist teruggegeven wisselgeld of te hoge taxitarieven, maar over het algemeen is Vietnam een land waar je veilig en zorgeloos kunt reizen, zeker als je de lokale gebruiken respecteert en je bewust bent van je omgeving.

een 60+ tourist zit op een trap met etnische minderheden in Sapa Vietnam

Gezondheid en welzijn onderweg

Gezondheid en welzijn zijn cruciale overwegingen, vooral voor 60+ reizigers die Vietnam willen verkennen. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten en tips om je reis zo aangenaam en zorgeloos mogelijk te maken.

  • Aanbevolen Vaccinaties: Voordat je naar Vietnam vertrekt, is het verstandig om met je huisarts of een reiskliniek te overleggen over aanbevolen vaccinaties. Veelvoorkomende aanbevelingen zijn vaccinaties tegen Hepatitis A en B, tyfus en DTP (Difterie, Tetanus en Polio).
  • Omgaan met Dieren: Hoewel loslopende dieren zoals honden en apen minder voorkomen dan in sommige andere Aziatische landen, is het belangrijk voorzichtig te zijn om beten of krassen te voorkomen, gezien Vietnam geen rabiesvrij land is.
  • Toegang tot Medische Voorzieningen: Apotheken zijn in Vietnam gemakkelijk te vinden en bieden een scala aan medicijnen zonder recept. De kwaliteit van ziekenhuizen kan variëren, met internationale ziekenhuizen in grote steden die over het algemeen een hogere standaard van zorg bieden dan lokale ziekenhuizen.
  • Drinkwater: Kraanwater in Vietnam is niet veilig om te drinken. Gelukkig zijn gebotteld water en andere dranken ruim beschikbaar in supermarktjes en winkels door het hele land.
  • Lichte Activiteiten: Kies voor lichte activiteiten die passen bij je conditie. Vietnam biedt tal van mogelijkheden voor lichte wandelingen, culturele tours en boottochten die minder belastend zijn.
  • Zonnebescherming: De zon in Vietnam kan intens zijn. Draag een hoed, zonnebril en gebruik zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen, vooral tijdens lange dagen buiten.
  • Hydratatie: Blijf gehydrateerd door regelmatig water te drinken, vooral tijdens het verkennen of deelnemen aan fysieke activiteiten. Vermijd ijsblokjes tenzij je zeker weet dat ze van gefilterd water zijn gemaakt.
  • Voedselveiligheid: Wees voorzichtig met street food en zorg ervoor dat je eet bij drukbezochte stands waar het voedsel vers wordt bereid. Dit verkleint het risico op voedselvergiftiging.

Het plannen van je reis

Het plannen van je avontuur in Vietnam hangt af van verschillende factoren, zoals hoeveel tijd je hebt, welke regio’s je wilt bezoeken en of je de voorkeur geeft aan de vrijheid van zelfstandig reizen of het gemak van een georganiseerde reis. Hier zijn enkele overwegingen om je te helpen bij het plannen:

Hoeveel tijd heb je?

  • 1 week: Met slechts een week tot je beschikking is het aan te raden om je te concentreren op Noord-Vietnam.
  • 2 weken: Met twee weken kun je ervoor kiezen om alleen Noord-Vietnam grondiger te verkennen of je tijd te splitsen tussen het noorden en centraal Vietnam.
  • Vanaf 3 weken: Als je drie weken of meer hebt, is het mogelijk om een uitgebreide reis door heel Vietnam te maken, van het noorden tot het zuiden.

Kies de juiste periode

Vietnam kent verschillende klimaten, afhankelijk van de regio. Het noorden kan koud zijn in de wintermaanden, terwijl het zuiden het hele jaar door warm blijft. Elk deel van Vietnam heeft zijn eigen regen- en droogseizoenen. Het is belangrijk om de beste reistijd te kiezen op basis van de regio’s die je wilt bezoeken. Over het algemeen bieden de droge seizoenen het meest comfortabele weer voor reizen.

Zelf regelen of gebruikmaken van een reisbureau?

  • Zelf regelen: Voor veel vrijheid en de mogelijkheid om je reis aan te passen terwijl je aan het reizen bent, kun je ervoor kiezen om alles zelf te regelen. Dit vereist meer voorbereiding en onderzoek.
  • Reisbureau: Voor gemak en zekerheid kan een reisbureau een goede keuze zijn. Zij kunnen alles voor je regelen, van accommodatie tot transport en excursies, waardoor je reis soepel verloopt. Dit is vooral handig als je beperkte tijd hebt of als je je geen zorgen wilt maken over de logistiek.

Vervoer onderweg

Vietnam verkennen als 60+ reiziger vraagt om comfortabele en toegankelijke vervoersopties. Hier zijn enkele aanbevelingen voor zowel korte als lange afstanden, zodat je op een plezierige en stressvrije manier van A naar B kunt reizen.

Ha Giang met de Easy Rider

Korte afstanden (Binnen steden)

  • Taxi: Taxi’s zijn een betaalbare en gemakkelijke optie voor korte ritten binnen de stad. Ze bieden deur-tot-deur service, wat vooral handig is als je niet ver wilt lopen of met zware bagage reist.
  • Grab: Deze app, vergelijkbaar met Uber, is een uitstekende keuze voor wie snel en eenvoudig een betrouwbare rit wil regelen. De app toont vooraf de kosten van je rit, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.
  • Lopen: Voor kortere afstanden en in voetgangersvriendelijke gebieden kan lopen een aangename manier zijn om de omgeving te verkennen. Het is een goede manier om de lokale sfeer op te snuiven, met de flexibiliteit om te stoppen waar en wanneer je maar wilt.

Lange Afstanden (Tussen Steden)

  • Auto Huren (Altijd met chauffeur): Hoewel het zelf besturen van een auto in Vietnam niet aan te raden is vanwege het drukke verkeer en de complexe verkeersregels, is het huren van een auto met chauffeur een uitstekende optie. Je kunt ontspannen en genieten van het landschap terwijl een lokale expert de weg navigeert.
  • Limousine bussen: Deze luxere bussen bieden comfortabel vervoer tussen steden, vaak met de service om je direct bij je hotel op te halen en af te zetten. Ze zijn uitgerust met comfortabele stoelen en airconditioning, wat lange afstanden aangenamer maakt.
  • Treinen: Reizen per trein is een veilige en schilderachtige manier om Vietnam te doorkruisen. Hoewel treinen niet de snelste vervoersoptie zijn, bieden ze een unieke ervaring om het landschap van Vietnam op een relaxte manier te bewonderen. Treinen zijn uitgerust met verschillende klassen, zodat je kunt kiezen voor een comfortniveau dat bij je past.
limousine bus Vietnam
Limousine bus in Vietnam; goedkoop en comfortabel

Accommodaties in Vietnam

Vietnam biedt een rijke variëteit aan accommodatie-opties die passen bij de voorkeuren en behoeften van 60+ reizigers. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten en waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte verblijfplaats.

Hotels

  • Prijsklassen: Er is een breed scala aan hotels, van budgetvriendelijke opties tot luxe boetiekhotels. Voor een unieke ervaring zijn boetiekhotels vaak aan te raden vanwege hun persoonlijke touch en charmante inrichting.
  • Locatie: In steden is het aan te raden om centraal gelegen hotels te boeken, gezien het gebrek aan efficiënt openbaar vervoer. Dit maakt het gemakkelijker om bezienswaardigheden en restaurants te voet of met korte taxiritten te bereiken.
  • Comfort en voorzieningen: Controleer de aanwezigheid van essentiële voorzieningen zoals een lift, restaurant, en eventueel een zwembad, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.

Resorts en Lodges

  • Locatie: Veel resorts en lodges bevinden zich op prachtige locaties, zoals aan het strand of in de bergen, en bieden een geweldige combinatie van comfort en toegang tot natuur en cultuur.
  • Ervaring: Deze verblijfplaatsen bieden vaak een meer onderdompelende ervaring, met activiteiten die gericht zijn op het verkennen van de omliggende natuur en cultuur.

Homestays

  • Types: Homestays variëren van kleinschalige, persoonlijke hotels tot traditionele verblijven bij etnische minderheden. Hoewel de eerste optie meer comfort biedt, biedt de tweede een unieke inkijk in het lokale leven.

Waar rekening mee te houden

  • Matrassen: Lees reviews of het hotel hardere matrassen heeft. Dit komt vooral voor in lokale hotels en sommige homestays. Dit is een voorkeur in Vietnam. Wat middenklas en luxere hotels op populaire bestemmingen voor buitenlandse reizigers hebben dit over het algemeen niet.
  • Kamers zonder raam: Vooral in grote steden kunnen sommige hotels kamers aanbieden zonder ramen naar buiten, vanwege de compacte bouwstijl. Controleer dit vooraf als een raam met uitzicht belangrijk voor je is.
  • Toegankelijkheid: Voor reizigers met beperkte mobiliteit is het essentieel om te verifiëren of de accommodatie over een lift beschikt en andere toegankelijkheidsvoorzieningen heeft.
  • Lokale Ervaring: In sommige gebieden kan het verrijkend zijn om te verblijven in accommodaties die een sterke band hebben met de lokale omgeving, om zo een authentiekere ervaring te beleven.

Eten en drinken

Vietnam staat bekend om zijn rijke culinaire tradities, variërend van het levendige street food tot de verfijnde smaken van luxere restaurants. Hier is een gids om het beste uit de Vietnamese keuken te halen:

Street Food

  • Kwaliteit en versheid: Street food is niet alleen betaalbaar, maar ook ongelooflijk smaakvol. Zorg ervoor dat je kiest voor kraampjes waar het eten vers voor je neus wordt bereid en waar veel locals eten – een teken van goede kwaliteit en verse ingrediënten.
  • Street food tour: Overweeg het deelnemen aan een street food tour. Dit is een fantastische manier om kennis te maken met de lokale gerechten onder begeleiding van een expert die je alles kan vertellen over de Vietnamese eetcultuur.
street food tour in Ho Chi Minh City

Lokale Restaurants

  • Betaalbaarheid en specialisatie: Eten in lokale restaurants is zeer betaalbaar. Veel van deze eetgelegenheden concentreren zich op een beperkt aantal gerechten, wat vaak betekent dat alles met zorg en vers bereid wordt. Doe wat vooronderzoek naar welke gerechten je zou willen proberen en zoek naar restaurants die hierin gespecialiseerd zijn.

Luxere restaurants

  • Variëteit en presentatie: Voor wie op zoek is naar een uitgebreidere menukaart en een sfeervolle eetervaring, bieden luxere restaurants in Vietnam uitstekende opties. Hier vind je een breed scala aan gerechten, prachtig gepresenteerd, tegen prijzen die over het algemeen lager liggen dan wat je gewend bent in Nederland of België.

Westerse Restaurants

  • Een stukje thuis: Mocht je tijdens je reis verlangen naar iets vertrouwds, dan zijn er in de grotere steden en toeristische gebieden genoeg westerse restaurants te vinden. Of je nu zin hebt in een hamburger, pizza, pasta of steak, er is voldoende keuze om even aan de Vietnamese keuken te ontsnappen.

De leukste sportieve activiteiten geschikt voor 60+

Vietnam biedt een breed scala aan sportieve activiteiten die geschikt zijn voor de actieve 60-plusser. Of je nu houdt van een uitdagende trekking of liever rustig peddelt in een kajak, er is voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de leukste activiteiten die je kunt ondernemen, aangepast aan jouw persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden.

Trekking

  • Beste plekken: Sapa, Pu Luong
  • Wat te verwachten: Van korte wandelingen van een halve dag tot meerdaagse trekkingen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ontdek de adembenemende berglandschappen met terrasvormige rijstvelden en bezoek traditionele dorpjes van etnische minderheden. Voor een extra speciale ervaring kun je overnachten in een homestay bij een lokale familie. Privégidsen zijn beschikbaar om de tocht volledig aan jouw wensen aan te passen.
trekking in Sapa

Fietsen

  • Beste plekken: Hoi An, Ninh Binh, Mekong Delta, Hanoi, Cat Ba
  • Wat te verwachten: Of je nu kiest voor een rustige fietstocht door de Mekong Delta, een verkenningstocht door Hanoi, of tussen de rijstvelden van Ninh Binh en Hoi An fietst, elke locatie biedt unieke routes en ervaringen. Veel locaties bieden de mogelijkheid om zelf op pad te gaan of deel te nemen aan een georganiseerde tour voor unieke inzichten en een route op maat.
fietsen in Ninh Binh

Kajakken

  • Beste plekken: Halong Bay, Lan Ha Bay, Bai Tu Long Bay
  • Wat te verwachten: Kajakken in deze adembenemende baaien biedt een unieke manier om de serene schoonheid van Vietnam van dichtbij te ervaren. Peddel door rustige wateren omringd door indrukwekkende kalkstenen karstformaties en ontdek verborgen grotten en afgelegen strandjes. Dit is een activiteit die zowel ontspannend als zacht voor het lichaam is, perfect voor 60-plussers die het rustiger aan willen doen.

Elke activiteit kan worden aangepast aan jouw fysieke mogelijkheden en interesses, waarbij de nadruk ligt op het genieten van de natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom van Vietnam op een actieve maar ontspannen manier. Vergeet niet om altijd te overleggen met de organisatoren over jouw specifieke behoeften en wensen, zodat je een onvergetelijke en comfortabele ervaring hebt.

Unieke culturele ervaringen

Vietnam is rijk aan cultuur en traditie, en er zijn tal van unieke ervaringen die je een dieper inzicht geven in het leven en de geschiedenis van dit fascinerende land. Hier zijn enkele aanraders voor reizigers die op zoek zijn naar authentieke culturele ervaringen:

1. Ontmoet Etnische Minderheden: Verken de dorpjes van etnische minderheden in de bergen en bezoek lokale bergstammarkten. Deze ontmoetingen bieden een uniek perspectief op de diverse culturele landschap van Vietnam.

etnische mensen in Vietnam

2. Homestay: Verblijf bij een lokale familie voor een authentieke inkijk in het dagelijks leven. Let wel, deze ervaringen zijn vaak erg basic, maar ongelooflijk verrijkend.

3. Street Food Tour: Ontdek de smaken van Vietnam door middel van een street food tour. Dit is niet alleen een culinaire ontdekkingstocht, maar ook een kans om meer te leren over de lokale eetcultuur.

4. Ambachtdorpen: Bezoek dorpen gespecialiseerd in traditionele ambachten zoals wierook maken, pottenbakken en weven. Deze dorpen bieden een fascinerende kijk op het vakmanschap dat van generatie op generatie wordt doorgegeven.

5. Waterpoppenshow: Een bezoek aan een waterpoppenshow in Hanoi is een must. Deze unieke vorm van entertainment vertelt verhalen van de Vietnamese folklore en geschiedenis door middel van kleurrijke poppen op water.

6. Vietnamese Kookles: Neem deel aan een kookles, met name in Hoi An, waar je leert hoe je traditionele Vietnamese gerechten kunt bereiden. Dit is een heerlijke souvenir die je mee naar huis kunt nemen.

7. Ervaar het Leven in de Tunnels tijdens de Vietnam Oorlog: Bezoek de Vinh Moc of Cu Chi Tunnels om een indruk te krijgen van het ondergrondse leven tijdens de oorlog. Dit is een krachtige herinnering aan de veerkracht van het Vietnamese volk.

8. Bezoek Tempels: Vietnam is thuis aan talloze prachtige tempels, elk met hun eigen unieke geschiedenis en architectuur. Een bezoek aan deze heilige plaatsen biedt inzicht in de spirituele kant van het Vietnamese leven.

De mooiste natuurbestemmingen

Vietnam, met zijn diversiteit aan adembenemende landschappen, biedt zelfs voor de meest ervaren reizigers unieke natuurlijke wonderen. Hier zijn enkele van de mooiste natuurbestemmingen die je niet mag missen:

1. Sapa: Bekend om zijn indrukwekkende terrasvormige rijstvelden die de heuvels bedekken, biedt Sapa een spectaculair uitzicht en de mogelijkheid om kennis te maken met de lokale bergstammen.

de rijstvelden van Sapa rond Ta Va

2. Ha Giang: Beschouwd als het mooiste berggebied van Zuidoost-Azië, biedt Ha Giang ongeëvenaarde landschappen met kronkelende wegen, steile valleien en kleurrijke etnische minderheden.

3. Ninh Binh: Vaak omschreven als “Halong Bay op het land”, kenmerkt Ninh Binh zich door zijn schilderachtige landschap van kalksteenkarsten, rivieren en uitgestrekte rijstvelden.

4. Halong Bay: Een UNESCO Werelderfgoed en natuurwonder, beroemd om zijn duizenden kalkstenen eilanden en islets die uit het smaragdgroene water oprijzen, ideaal voor cruise-tochten en kajakavonturen.

5. Mai Chau & Pu Luong: Deze regio’s bieden een vredig toevluchtsoord met prachtige landschappen van rijstvelden, rustieke dorpen en de kans om de lokale levenswijze te ervaren.

Pu Luong Nature Reserve

6. Phong Nha: De thuisbasis van enkele van ’s werelds grootste grotten en de ongerepte jungle. Phong Nha is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers, met talloze mogelijkheden voor verkenning.

Steden die je gezien moet hebben

Vietnam is een land van contrasten, waar het traditionele en het moderne samenkomen. Voor reizigers boven de 60 biedt het een fascinerende mix van geschiedenis, cultuur en levendigheid. Hier zijn vier steden die je absoluut niet mag missen tijdens je reis door Vietnam:

1. Hanoi: De hoofdstad van Vietnam, Hanoi, is een stad vol geschiedenis en cultuur. Met zijn eeuwenoude architectuur, bruisende straatmarkten en serene meren biedt Hanoi een unieke mix van rust en chaos. Mis de Oude Wijk niet, waar je kunt dwalen door smalle straatjes vol met ambachtelijke winkels, traditionele huizen en de beste street food-plekken.

Hanoi Old Quarter

2. Hoi An: Deze betoverende stad staat bekend om zijn goed bewaarde Oude Stad, een UNESCO-werelderfgoed. Hoi An straalt een tijdloze charme uit met zijn kleurrijke lantaarns, historische architectuur en rustige rivieroever. Het is ook de perfecte plek om op maat gemaakte kleding te laten maken in een van de vele kleermakerswinkels.

oude binnenstad van Hoi An met de Thu Bon Rivier

3. Hue: Ooit de keizerlijke hoofdstad van Vietnam, herbergt Hue enkele van de meest indrukwekkende historische bezienswaardigheden van het land, waaronder de oude citadel, de keizerlijke stad en de prachtige keizerlijke tombes langs de Parfumrivier. Een boottocht over deze rivier biedt een vredige manier om de stad en haar monumenten te verkennen.

Hue Citadel

4. Ho Chi Minh City: Voorheen bekend als Saigon, is Ho Chi Minh City het bruisende economische hart van Vietnam. De stad biedt een opwindende mix van moderne wolkenkrabbers, historische Franse koloniale gebouwen en levendige markten. Bezoek het War Remnants Museum voor een diepgaand inzicht in de recente geschiedenis van Vietnam of verken de levendige Ben Thanh-markt.

Wat moet je voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als je van plan bent om Vietnam te verkennen. Hier volgt een overzicht van wat je moet regelen voordat je op avontuur gaat:

  1. Visum: Regel je visum vooraf via de officiële website van die Vietnamese immigratiedienst. Het e-visa voldoende is geldig voor maximaal 90 dagen en kost ongeveer 25 euro.
  2. Inentingen: Raadpleeg je huisarts of de GGD ruim voor vertrek om te weten welke vaccinaties aanbevolen worden voor Vietnam.
  3. Koffer of Rugzak: Als 60+ reiziger is het comfortabeler om met koffers te reizen in plaats van met een rugzak, vooral als je gebruikmaakt van deur-tot-deur services zoals taxi’s en limousinebussen is dit geen probleem.
  4. Simkaart: Koop direct bij aankomst een lokale simkaart. Dit zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot internet voor navigatie, informatie en om in contact te blijven met het thuisfront.
  5. Apps: Installeer essentiële apps op je telefoon, zoals Google Maps, Grab voor vervoer, en Google Translate. Zorg ervoor dat je van deze apps ook offline versies beschikbaar hebt als je zonder internet komt te zitten.
  6. Geldzaken: Zorg dat je bankpas staat op pinnen buiten Europa. Zorg ook dat je altijd wat contant geld op zak hebt, vooral in kleinere steden en dorpen waar pinautomaten schaarser kunnen zijn. Het is ook handig om kleinere biljetten te hebben voor taxi’s en straatverkopers.
  7. Kleding: Pak slim in. Vietnam kent verschillende klimaten, afhankelijk van de regio en de tijd van het jaar. Neem lichte kleding mee voor de warmte, maar vergeet niet een paar warmere items voor koelere avonden of hoger gelegen gebieden.

Reis op maat van Local Vietnam?

Bij Local Vietnam begrijpen we dat reizen op latere leeftijd vraagt om een reis die precies past bij jouw wensen en mogelijkheden. Met onze diepgaande kennis en lokale aanwezigheid in Vietnam, zijn we gespecialiseerd in het creëren van reizen op maat voor 60-plussers, waarbij comfort, tempo en persoonlijke voorkeuren centraal staan.

Of je nu verlangt naar rustige wandelingen door adembenemende landschappen, culturele verdieping zoekt, of de lokale keuken wilt ontdekken via een street food tour, wij passen elke reis aan jouw individuele wensen aan. Ons aanbod varieert van privétours die in jouw tempo gaan tot comfortabel vervoer zoals auto’s met chauffeur en schilderachtige treinreizen, allemaal geregeld zonder tussenpersonen voor een zorgeloze ervaring.

Elke reis met Local Vietnam is uniek, ontworpen om jouw droomreis naar Vietnam werkelijkheid te maken. Wij nemen de organisatorische lasten op ons, zodat jij kunt genieten van de schoonheid en rijkdom van Vietnam, afgestemd op jouw comfort en interesses. Ontdek Vietnam op jouw manier, met de zekerheid van een reis die met zorg en aandacht voor detail is samengesteld.

Vraag een reis op maat aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.