Het Ho Chi Minh museum in Hanoi laat exact zien wat je al doet vermoeden: het leven van de grootste president die Vietnam gekend heeft, Ho Chi Minh. Er zijn musea gewijd aan Ho Chi Minh in elke grote stad en stad in Vietnam, maar geen zoals deze.

Het is museum is ontworpen door dezelfde Sovjet-architecten die ook het Ho Chi Minh Mausoleum 300 meter verder ontwierpen. De bouw werd ook substantieel gefinancierd en samengesteld met steun van de Sovjet-Unie.

Ho Chi Minh museum in Hanoi

Het museum

Het hele museum is een uitgebreide beschrijving van het leven van Ho Chi Minh, met 8 chronologische onderwerpen. De eerste, van 1890 tot 1910 gaat over zijn opvoeding, geboortestad en jeugd. Het tweede onderwerp gaat over de volgende tien jaar waarin Ho Chi Minh de wereld afreisde om een manier te vinden om het land te redden van het kolonialisme.

Ho Chi Minh museum hut

De volgende drie onderwerpen gaat over de tijd van 1920-1945, die afbeelden hoe Ho Chi Minh de invloed van het Marxisme en Leninisme-ideaal had vertaald in het stichten van de Vietnamese Communistische Partij en het streven naar nationale onafhankelijkheid. Van 1945 tot 1969, is het tijdschema van de onderwerpen 6 en 7, waar de nationale held voornamelijk wordt besproken in zijn politieke leven tot zijn dood.

Ho Chi Minh museum binnenHo Chi Minh museum oorlog

Het museum is een verzameling spullen, miniaturen en meer dan 2000 foto’s en documenten over de strijd van het socialisme. Er is ook een beschrijving in het Engels en Frans, evenals rondleidingen op aanvraag.

Ho Chi Minh Museum bezoeken

Reserveer maximaal twee uur voor het bezoeken van Ho Chi Minh Museum. Fotografie is verboden in het museum. Tassen en camera’s kunnen worden achtergelaten bij de receptie. In de buurt van het museum, allemaal rond het Ba Dinh Square, vind je nog meer bezienswaardigheden, zoals Mausoleum van Ho Chi Minh, Ho Chi Minh’s Stilt House, het presidentiële paleis en de One Pillar Pagoda.

  • Adres: 19 Ngoc Ha, Ba Dinh, Ha Noi (Locatie op Google Maps)
  • Openingstijden: Elke dag behalve op maandag en vrijdag, van 08: 00-11: 30 uur en van 14: 00-16: 30 uur
  • Toegangsprijs: 10.000 (EUR 0,30)
Marnick

Author Marnick

De laatste vier jaar bezoek ik Vietnam, waarvan ik de laatste 2 jaar hier ook woon, in Ho Chi Minh City. Samen met mijn vriendin, een bekende reisblogger in Vietnam, heb ik een reisbureau. Hiermee proberen wij Vietnamezen te overtuigen om meer van hun eigen land te zien en van de wereld. Voor dit werk reizen we veel rond. Door het reizen en door mijn partner heb ik ontzettend veel kennis opgedaan over Vietnam. Met deze website wil ik mijn kennis over dit prachtige land delen, zodat andere dit kunnen gebruiken om een geweldige tijd hier te hebben.

More posts by Marnick

Leave a Reply